Skip to main content

Oud-international Eijlers naast Hinskens op de bank

Oud-international Gerrie Eijlers (42) kan het niet laten en wordt de assistent van Geert Hinskens bij Volendam.

Advertentie

De afgelopen seizoenen was de voormalig doelman al keepertrainer bij Volendam en op Papendal. Ook maakt Eijlers deel uit van de technische staf van de Oranjemannen.

Bij Volendam wordt hij de rechterhand van Geert Hinskens. Laatstgenoemde komt over van Quintus en neemt het stokje over van de Amerikaan Mark Ortega die teruggaat naar zijn thuisland.

Gemis
Eijlers over zijn nieuwe rol bij de oranje-zwarten: “Sinds ik ben gestopt als speler merk ik dat ik het mis. Ik mis alles er omheen. Ik vind het interessant om individuen beter te maken, dat het goed loopt in het team.”

Als prof stond Eijlers bij onder meer HBW Balingen-Weilstetten en SC Magdeburg onder de lat. Als keeperstrainer van Oranje moest hij door coronabesmettingen op het EK in januari nog invallen tussen de palen. Tegen Frankrijk kwam Eijlers tot meerdere stops.

Ideale assistent
“Ik ben erg blij dat Gerrie mijn assistent gaat worden. In de tijd dat wij samen hebben gespeeld heb ik een goede band met hem opgebouwd en we hebben altijd contact gehouden”, zegt Hinskens. “Gerrie is een ambitieuze trainer en in combinatie met de keepers die hij training blijft geven is hij een ideale assistent voor mij.”

Bij Volendam gaat Eijlers onder meer samenwerken met keeper Evan de Lange. De twee kennen elkaar van de HandbalAcademie. Positiecollega’s Rob Goudriaan en Dennis Schellekens keren Volendam de rug toe.

Foto: FotoReza

Advertentie