Skip to main content

Nederland en Portugal op herhaling om WK-ticket

By 21 maart 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Portugal heeft de afgelopen interlandweek Zwitserland twee keer verslagen waardoor het land in april met de Oranjemannen om één WK-ticket spelen mag.

Advertentie

Zo gaan beide landen op herhaling. In januari troffen Nederland en Portugal elkaar in de poulefase van het EK in Hongarije. In Boedapest wist Oranje met 31-32 te winnen en plaatste zich zo ten koste van Portugal voor de hoofdfase van het Europees kampioenschap.

Hernieuwde energie
Na de zege in Guimaraes (33-26) wist Portugal Zwitserland ook op eigen bodem te kloppen. In Winterthur eindigde de return gisterenmiddag in 28-33. Opnieuw was doelman Gustavo Capdeville een van de uitblinkers.

Nederland kan de borst nat maken. Niet alleen lijkt Portugal na het teleurstellende EK hernieuwde energie te hebben gevonden, ook is de aanstaande opponent van Oranje meer compleet dan in Boedapest. Op het eindtoernooi werd Portugal door blessureleed en het coronavirus, nog voor de uitbraak bij Nederland, geplaagd.

April
Op 13 en zondag 17 april in Eindhoven staan de WK-playoffs op het programma. Het WK wordt in januari 2023 in Zweden en Polen gehouden.

De kaartverkoop voor het duel in Eindhoven is al gestart.

Foto: FotoReza

Advertentie