TuS Metzingen klimt naar plaats vier

TuS Metzingen is door een overwinning op concurrent Neckarsulmer SU geklommen naar de vierde plaats in de Bundesliga.

Bij rust stond Neckarulsmer SU (12-13) nog aan de goede kant van de score. De gasten waar Nathalie Hendrikse vijf keer scoorde liep zelfs uit naar 14-19.

In de laatste twintig minuten was TuS Metzingen aan zet. Tien minuten voor tijd prikte Bo van Wetering de 20-20 binnen. De EK-ganger zou uiteindelijk tot zeven treffers namens de thuisploeg komen.

Door de thuiszege komt TuS Metzingen op zestien punten en klimt daarmee naar plaats vier. Neckarsulmer, dat op vijftien punten blijft steken, zakt een plaatsje op de ranglijst in Duitsland.

HSG Blomberg-Lippe
Ook HSG Blomberg-Lippe en HSG Bad Wildungen Vipers troffen elkaar vanmiddag in de Bundesliga. De thuisploeg maakte korte metten met de formatie van Tessa Bremmer. Na rust (17-14) namen Myrthe Schoenaker en consorten behoorlijk afstand: 36-22.