Skip to main content

Verrassende EK-finale, alle groepsgenoten Oranje verliezen

By 28 januari 2022Voorpagina

Titelhouder Spanje en Zweden spelen zondagavond in Boedapest om het Europees kampioenschap. Bij de laatste vier gingen de groepsgenoten van Oranje gisteren jammerlijk ten onder.

Advertentie

In de eerste halve finale van gisteravond troffen Spanje en Denemarken elkaar. Na 13-14 bij rust, in de eerste helft kwam Niklas Landin tot veel stops, kwamen de Spanjaarden terug.

Gomez en Palicka
Door sterk te dekken wist de titelhouder het duel te kantelen. Rechterhoekspeler Aleix Gomez was nauwelijks af te stoppen en wist tegen Denemarken elf keer te scoren waardoor de partij bij 29-25 eindigde.

Niet alleen wereldkampioen Denemarken is gestrand, maar ook Frankrijk. Tevens groepsgenoot van het Nederlands team in de hoofdfase. Door een redding in de slotseconde van Andreas Palicka werd het 33-34 voor Zweden (14-17). Spelmaker van de finalist Jim Gottfridsson kwam tegen Frankrijk tot negen uit tien.

Goud, zilver en brons
Zondagavond om 18:00 is de EK-finale. Om 15:30 spelen Frankrijk en Denemarken om het brons. Noorwegen is vijfde geworden door IJsland na verlenging met 33-34 te kloppen.

Foto: FotoReza

Advertentie