5 (on)redelijke types op de bank

By 12 juli 2020Featured

Bankzitten. Zonder enige twijfel een vak apart. Vijf (on)redelijke types op de bank.

Advertentie

1. De zenuwpees
Geen basisplaats? Eventjes ademhalen. Niet de eerste wissel? Kom op zeg! Nog voor de rust gaat de zenuwpees achter de bank warm hobbelen. “Die had ik gemaakt”, mompelt hij/zij na een misser van een positiegenoot.

2. Het-was-zes-uur-vanochtendman
Een thuiswedstrijd om twee uur in de middag. Is de competitieleiding helemaal van de pot gerukt? Het-was-zes-uur-vanochtendman heeft hooguit twee uur diepe slaap achter de rug en vindt het welletjes vandaag. Handdoekje in de nek, een truitje van de aanvoerder om de beentjes en genieten van het schouwspel. Alleen voor een bezoekje aan het toilet staat hij/zij op.

3. De cheerleader
“Kom op!” “Focus!” “Rugdekking!” De cheerleader kan geen seconde stil zijn. Laat staan zijn/haar trillende benen. En wanneer ook de scheidsrechter het moet ontgelden is de trainer klaar met de onrust aan de kant. Liever de cheerleader in het veld dan op de bank…

Advertentie

4. Het-was-negen-uur-vanochtendman
Waar Het-was-zes-uur-vanochtendman net op tijd was voor het woordje in de kleedkamer, komt Het-was-negen-uur-vanochtendman vlak voor het rustsignaal de hal binnen gestrompeld. Meurend, verward en zonder goede smoes. Pas na het duel met een biertjes op de bar van de kantine wordt er gelachen om het voorval.

5. Onredelijkman
Onredelijkman begint aan de kant, terwijl ‘zondagschotman’ zonder te trainen bij de eerste zeven hoort. Steunend en puffend neemt onredelijkman plaats naast de wissels. Ofwel: Het voetvolk. Met een zuur gezicht wordt iedere fout van een speler in het veld voorzien van onbezonnen commentaar. Gevolgd door een scherpe blik richting de technische staf.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 28 Comments