Aalsmeer treft titelhouder: “Ook zij hebben zwakke punten”

0

In de uitwedstrijd tegen LIONS bezorgde hij Aalsmeer een belangrijke zege en twee weken later was hij in het allesbepalende uitduel in Panningen ook in vorm: Marco Verbeij (21). Het leverde de goalie van de Noord-Hollanders een plekje in de voorselectie van Oranje op. Met Aalsmeer vecht hij op 30 en 31 maart in Antwerpen om de BENE-Leaguetitel.

“Zonder dekking is het voor mij geen houden aan.” Marco Verbeij haalt zijn schouders op. Wekelijks scoort de jongeling in de BENE-League hoge voldoendes. Complimenten deelt Verbeij liever uit aan de dekking van Aalsmeer. “We hebben de juiste mentaliteit. We stralen uit dat er niets te halen valt.”

“Keepen is een ervaringsvak. Ik word ouder. De afgelopen weken gaat het vaker goed dan minder goed”, vertelt Verbeij. In de tweede seizoenshelft maakte de doelman van Aalsmeer door een zware blessure van positiecollega Gaby Birjovanu overuren. Met Verbeij een uur lang onder de lat eindigde Aalsmeer op de vierde plaats in de BENE-League.

Achilles Bocholt
In de laatste speelronde had de formatie van Bert Bouwer aan een punt (24-24) tegen uitdager Bevo genoeg om zich te plaatsen voor het finaleweekend in Antwerpen. “En daar begint iedereen weer op nul”, weet Verbeij. “De vorm van de dag of het weekend bepaalt. Wij zijn niet de nummer één, maar maken evenveel kans.”

“Hopelijk kunnen we ze op het juiste moment pijn doen”

In de halve finale neemt de landskampioen het op tegen titelhouder Achilles Bocholt. “Een heel lastige taak hen te verslaan”, zegt Verbeij. “De zwaarst mogelijke tegenstander. Een team dat ontzettend veel doelpunten maakt. Maar ook zij hebben zwakke punten. Hopelijk kunnen we ze op het juiste moment pijn doen.”

Voorselectie
“Als het erom gaat staan wij er vaak. Dat hebben we vaker laten zien. Zoals vorige week tegen Bevo, maar ook in de strijd om de landstitel. LIONS was favoriet, maar wij wisten twee keer te winnen”, vertelt de doelman. In Antwerpen komen Visé en LIONS elkaar in de andere halve eindstrijd tegen.

“Het niveau is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan”

Marco Verbeij is wellicht een van de 28 spelers die zich begin april mag melden bij Oranje. De uitstekende vorm waarin de sluitpost verkeerd is bondscoach Erlingur Richardsson opgevallen. “Ik had mijn naam op de lijst niet zien aankomen”, is Verbeij eerlijk. “Het is mooi dat de BENE-League hoog wordt ingeschat. Het niveau is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan.”

Ren-je-rot
Voordat Verbeij zich misschien wel voor de EK-kwalificatiereeks bij de nationale ploeg meldt, wacht de Final4 van de BENE-League. “De kans op de eerste prijs van het seizoen”, weet hij. “Het zal een ren-je-rot-wedstrijd worden tegen Achilles Bocholt. Beide teams hebben vaker bijna veertig goals in één wedstrijd gemaakt. Aan ons de taak de doelpuntenmachine af te stoppen.”

Bestel hier tickets voor de Final4 van de BENE-League in Antwerpen. 

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here