“Aan terugkeren naar Nederland heb ik nooit gedacht”

0

Vol goede moed tekende Jaap Beemsterboer (27) een jaar geleden over de grens bij VfL Eintracht Hagen. Een liesblessure zorgde voor een valse start in Duitsland. De linkeropbouwer aast op revanche.

Fris binnen bij VfL Eintracht Hagen raakte Beemsterboer geblesseerd. Klachten aan zijn lies wierpen de oud-speler van Volendam ver terug. “Ik ben drie maanden zoet geweest met mijn lies. Dat heeft de zaken allemaal erg bemoeilijkt. Je komt in een nieuw land, kunt niet spelen en bent alleen. Een nare start”, legt hij uit.

Toen Beemsterboer een krabbel zette onder een contract bij VfL Eintracht Hagen was de club nog actief in de tweede Bundesliga. In de lente van 2019 degradeerden de geel-groenen alsnog. “Een domper, natuurlijk”, legt Beemsterboer uit. “Na jaren bij Volendam was ik toe aan iets nieuws. Een prikkel. Het idee dat ik in de tweede Bundesliga zou spelen maakte me erg enthousiast.”

Vastberaden
In de winter van 2019 maakte Beemsterboer zijn debuut voor zijn nieuwe club. Niet in de tweede, maar derde Bundesliga. “Na een maandje inkomen heb ik meer speeltijd gekregen. Door het coronavirus kwam het seizoen vroeg ten einde, waardoor je kunt stellen dat het niet mijn seizoen is geweest”, biecht de meervoudig international op. “Maar aan terugkeren naar Nederland heb ik nooit gedacht.”

“Ik moet de club een reden geven met me te verlengen”

“Ik ben nog altijd vastberaden mijn avontuur in het buitenland tot een succes te maken. Volgend jaar moet het gaan gebeuren. Ik heb nog een contract tot 2021. Ik moet de club een reden geven met me te verlengen”, zegt Beemsterboer hoopvol. “Mijn vriendin is overgekomen en we zijn in Duitsland geïnstalleerd.”

Volendam
Een rijke hoofdsponsor wil snel succes boeken met VfL Eintracht Hagen. “De club moet snel terugkeren naar de tweede Bundesliga. De hoofdsponsor wil resultaten zien. De druk is hoog. Dat is voor een nieuweling niet altijd even makkelijk. We hebben drie linkeropbouwers en ik moet ervoor zorgen dat ik in het veld sta. Zo blanco moet ik er komend seizoen in gaan.”

“Ik wil hier slagen”, besluit Beemsterboer. “Teruggaan naar Volendam is altijd een optie, maar dat is op dit moment niet mijn doel. Ik wil laten zien dat ik meer in mijn mars heb. Over een week starten we weer bij VfL Eintracht Hagen. Als het niet bij deze club lukt, dan mogelijk bij een andere club in Duitsland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here