Belgische clubs uit BENE-League verder met Sportbeat

0

De zes Belgische clubs uit de BENE-League gaan door het ondertekenen van een contract met Sportbeat op het gebied van bewegend beeld op eigen houtje verder.

Na een seizoen maakte livestream partner Fanseat in de lente bekend te stoppen met het uitzenden van de wedstrijden van de BENE-League. Daardoor ging het bestuur van de grensoverschrijdende topcompetitie op zoek naar een oplossing.

De zes clubs uit België wachten daar niet op. Dinsdagavond ondertekenden de clubs een overeenkomst met Sportbeat. Het productiehuis is gespecialiseerd in kleine sporten en zal alle wedstrijden van de Belgische clubs in de BENE-League opnemen en verspreiden onder de deelnemende teams uit eigen land en omroepen. TV-stations mogen de beelden gebruiken om uit te zenden.

Afwachting
De Nederlandse clubs die actief zijn in de BENE-League zijn nog in afwachting van een oplossing voor het gat dat Fanseat na een jaar achterlaat. Het is niet ondenkbaar dat de zes clubs uit Nederland voor eigen opnames en streams moeten gaan zorgen.

Op zaterdag 15 september is de eerste speelronde van de BENE-League.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here