BENE-League begin september niet van start

By 3 augustus 2020BENE-league, Competities, Featured

De start van het BENE-Leagueseizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de Belgische teams van de Belgische overheid voor 1 oktober niet in competitieverband in actie komen.

Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Op zaterdag 5 september zouden de eerste partijen afgewerkt worden.

De Raad van Toezicht van de BENE-League heeft de betrokken bonden gevraagd verschillende scenario’s op te stellen met betrekking tot de start van de competitie. Waarbij rekening gehouden wordt met de gezondheid van spelers, staff en supporters en de sportieve haalbaarheid.

BENE-Leaguemanager Gesinus Huistra zal op basis van de scenario’s een voorstel maken voor de start van de competitie. Samen met de Raad van Toezicht beslist hij in de week van 11 augustus wanneer en hoe de competitie van start gaat.

In de openingsronde van de BENE-League staan onder meer twee derby’s gepland: Bevo – LIONS en Aalsmeer – Volendam. De vijfde Nederlandse club Hurry-Up ontvangt Visé.

Foto: Tina Kolthof