BENE-League gaat gewoon van start

By 29 september 2020BENE-league, Competities, Featured

De BENE-League gaat in het weekend van 10 en 11 oktober gewoon van start. Dat heeft de competitieleiding gisteravond besproken.

Door het oprukken van het coronavirus kwam de competitieleiding van de BENE-League voor crisisberaad samen. In overleg met de deelnemende clubs is besloten over twee weken volgens plan te beginnen.

“De maatregelen per land worden gerespecteerd en de ontwikkelingen van het COVID-19 virus worden op de voet gevolgd. Gezien de huidige situatie bestaat er een kans dat het speelschema tijdens de competitie aangepast moet worden. De veiligheid van spelers, begeleiders en officials staat voorop”, is te lezen op de website van de BENE-League.

HandbalNL League
In eerste instantie zou de BENE-League op 5 september beginnen. Door deze datum ging door aangescherpte maatregelen in België al een streep. De vijf Nederlandse clubs zijn in de HandbalNL League al gestart met de strijd om de kampioensschaal.

Hurry-Up en Volendam
Al een aantal duels in de HandbalNL League zijn afgelast. Zo zijn leden van Hurry-Up uit Zwartemeer besmet geraakt. De gehele vereniging traint en speelt uit voorzorg een hele week niet. Ook Volendam heeft één positief geteste speler gemeld.

Foto: Jaap van der Pijll