BREKEND: Groot stopt als international

0

Nycke Groot heeft besloten haar interlandloopbaan te beëindigen. De 30-jarige spelmaakster hoopt meer rust te creëren voor haarzelf en haar lichaam.

“Mijn lichaam is redelijk op”, laat Nycke Groot in een eerste reactie weten. “Door te stoppen bij Oranje wil ik meer rust creëren voor mezelf en mijn lichaam om zo mijn carrière te kunnen verlengen.”

Club
De middenopbouwspeelster van Champions League-winnaar Györ uit Hongarije wil graag in clubverband actief blijven. Groot:  “Ik vind het leuk om te handballen. Ik hoop dat ik mijn carrière met jaren kan verlengen door rust en tijd te nemen voor mezelf. Ik wil op een goede manier een paar jaar door en het goed kunnen afsluiten.”

“Ik hoop mijn energie terug te vinden met meer rust”

De beste speler van het land geeft aan lang te hebben nagedacht over haar keuze. “Ik heb lang lopen wikken en wegen om tot dit besluit te komen”, vertelt Groot. “Handbal is mijn passie. Ik heb er zo hard voor gewerkt, maar alles kost op dit moment veel energie en ik krijg er te weinig voor terug. Ik hoop mijn energie terug te vinden met meer rust.”

Onwijs genoten
Groot koestert de mooie momenten en kijkt met trots terug op haar interlandloopbaan. “Ik heb een onwijs gave tijd gehad bij het Nederlands team en zo zal ik er ook altijd op terugkijken. Ik heb onwijs genoten om met deze meiden samen te spelen en ben trots op wat we bereikt hebben. We zijn zo sterk geweest als team. Ik ben trots dat ik daar deel van heb mogen uitmaken.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here