“De uitgangspositie maakt ons gretig”

By 25 januari 2020Eredivisie, Featured

“De wedstrijd tegen Volendam is misschien wel een sleutelduel. Ons doel is geworden om de top-6 te halen.” Na een moeizame competitiestart mikt het Westfriesland/SEW van Britt Holster (27) met nog twee duels te gaan op de kampioenspoule.

Holster is 27 en schaart zichzelf bij de ‘oudjes’ van SEW. “In onze ploeg is de gemiddelde leeftijd 21. Dat is in de eredivisie heel normaal”, weet ze. “Onder de nieuwe hoofdtrainer (Arthur Langedijk, red.) zijn we begonnen met een nieuw type spel. Door onze onervarenheid heeft het tijd nodig gehad alles te laten werken.”

Via Aalsmeer kwam Holster, die in haar jeugd ook voor VOC speelde, in Nibbixwoud terecht. Ze maakte de zuinige jaren van SEW van dichtbij mee. Zo wisten de blauw-witten, oud-landskampioen, degradatie naar de eerste divisie af te wenden. “De club heeft een plan en wil weer naar de top. Misschien lopen we op dit moment wel voor op het plan.”

Tevreden
En daar leek het aan het begin van het seizoen zeker niet op. Pas in de vijfde competitieronde pakte SEW punten. “Het team is jong. We maken fouten”, is de simpele verklaring van Holster. Met doelpunten heeft ze haar team in het zadel geholpen. “De sfeer is heel ontspannen en tevreden geworden. In de verdediging loopt het steeds beter. Dat we al zover zijn hadden we helemaal niet gedacht.”

“Dat we al zover zijn hadden we helemaal niet gedacht”

Holster is uitgelaten. Met nog twee duels te gaan kan SEW zelfs nog de kampioenspoule halen. “Daarmee zorgen we voor rust binnen de club. We hebben vooraf niet gesproken over de play-offs om de titel, maar we komen dichtbij. Je komt niet in de degradatiegroep. De uitgangspositie maakt ons gretig.”

Jeugd
De schutter is zeer te spreken over het plan en de aanpak van SEW. “De jeugd van SEW doet al jaren mee om de landstitel. Er loopt heel veel talent rond. Arthur durft hen in te zetten. Soms pakt dat minder goed uit. Spelen in de A-jeugd of tegen HandbaL Venlo is een groot verschil, maar SEW durft te geloven in het plan. We doen het met jeugd en spelers uit de buurt.

“SEW durft te geloven in het plan”

Tegen Volendam, aanstaande zaterdag, en Voorwaarts moet het gebeuren voor Holster en consorten. De aanstaande opponent en V&L hebben evenveel punten als SEW, maar een beter doelsaldo. Daardoor valt de brigade van Langedijk op dit moment met nog twee duels te gaan op een zevende plaats net buiten de boot.

Foto: Jaap van der Pijll

Geef een reactie