Derbyzege Aalsmeer, inhaalrace Quintus beloont

By 11 november 2018BENE-league, Voorpagina

De Noord-Hollandse derby tussen Aalsmeer en Volendam is gewonnen door de thuisploeg: 35-26. Na rust (15-13) ontdeed de landskampioen zich van de streekgenoot.

Na rust sprintte Aalsmeer bij Volendam vandaan. Met zeven goals was Tim Bottinga, die de afgelopen twee duels negentien keer het net vond, opnieuw belangrijk voor de formatie van Bert Bouwer. Linkspoten Robin Boomhouwer en Rob Jansen, goed voor respectievelijk zes en vier doelpunten, maakten na blessureleed hun rentree.

Door de derbyzege sluit Aalsmeer aan bij de top van de BENE-League. De top-4 in de competitie plaats zich voor de Final4. Volendam zakt af naar de onderkant van het linkerrijtje.

Stunt
Quintus is van de hatelijke nul af. De hekkensluiter uit Kwintsheul stuntte in Zwartemeer. Tegen Hurry-Up maakten de gasten een achterstand bij rust (20-13) met veel overtuiging goed. Tien minuten voor tijd prikte uitblinker Niels de Jong de gelijkmaker binnen (26-26). Hoekspeler Thijs van den Driest maakte in de slotminuut de beslissende 29-30.

Bevo
In Panningen boekte Bevo zaterdagavond een overtuigende overwinning op hoogvlieger Callant Tongeren: 35-24. Met negen doelpunten blonk de Belg Quinten Colman, evenals vorige week, opnieuw uit. Met zeven treffers deed ook Jeroen van den Beucken een duit in het zakje.