Dit is de poule waar Oranje (mogelijk) mee kruist

0

De Oranjedames openen tijdens het WK in Japan de strijd om eremetaal in poule A. Tijdens de persconferentie, voordat de nationale ploeg op het vliegtuig naar Azië stapte, werden veel woorden vuil gemaakt aan de groep waar Nederland mogelijk mee gaat kruizen. 

Op 30 november start Oranje het WK tegen Slovenië. Daarna wachten duels met groepsgenoten Angola, Cuba, Servië en Noorwegen. Daarmee ligt de druk tijdens de poulefase op de laatst twee groepsduels.

De top-3 van iedere groep gaat door naar de hoofdfase. De punten die worden behaald tegen de poulegenoten die ook doordringen tot de volgende ronde worden meegenomen.

Frankrijk en Denemarken
Tijdens de persconferentie werd ook het gevaar van de poule waar Oranje mogelijk mee gaat kruizen aangestipt: groep B. In groep B zitten een aantal heel sterke landen. Nederland kan wanneer het bij de top-3 van groep A komt landen als Frankrijk, Duitsland, Brazilië, Denemarken, Zuid-Korea of Australië treffen.

Finaleweekend
De twee beste landen uit de twee poules in de hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend op het wereldkampioenschap in Japan. Op 13 en 15 december worden de verschillende finalewedstrijden afgewerkt.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here