Dringen in het linkerrijtje van de eredivisie

By 10 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Na een half jaar zonder competitiehandbal staat de start in de eredivisie voor mannen voor de deur. Met zestien teams en veel ambities wordt het dringen geblazen in het linkerrijtje. Een overzicht: vijf kanshebbers op het kampioenschap in de eredivisie.

Quintus
De titelhouder wordt door de kenners getipt als de topkandidaat de schaal opnieuw in de kast te zetten. Quintus is routine verloren, maar heeft met spelers als Martijn Poot, Collin de Vette en Pieter van der Velden aardig ingekocht. Geert Hinskens zal Jack van Lier bijstaan op de bank.

BFC
Door de komst van Jordi Cremers en Martijn Meijer, beide overgekomen van Achilles Bocholt, wordt BFC gezien als grootste uitdager van Quintus. De formatie uit Beek beschikt met Rik Elissen over een vlugge spelmaker met ervaring in de top van de BENE-League.

Houten
Terug uit de BENE-League. De nieuwe trainer/coach Freek Gielen moet bouwen aan een geheel nieuwe ploeg. Ondanks dat Houten een heel basisteam is kwijtgeraakt, wordt verwacht dat de geel/zwarten – door spelers als Ruben de Bok – zich gaan mengen in het linkerrijtje.

WHC-Hercules
De outsider uit Den Haag is bezig aan een vlucht naar boven. De kampioen van de eerste divisie in 2019 eindigde vorig seizoen al op een knappe vijfde plaats. Met routine binnen de gelederen lijkt WHC-Hercules klaar voor de strijd in de top-5.

E&O
De Emmenaren sloten het vorige seizoen af op een knappe tweede plaats. Meerdere spelers stopten, terwijl Dennis Vesters en Bjorn Brachten naar concurrent Houten overstapten. Met een geheel nieuwe staf, bestaande uit hoofdcoach Annelies Smeets en Deense assistent Henrik Bergholt, zal een vernieuwd E&O uit zijn op verrassingen.

Hellas en DFS Arnhem missen in dit rijtje. De eredivisie is naast groot ook sterk. Een stoelendans in de top is mogelijk.

Openingsprogramma eredivisie: DFS Arnhem – Tachos, E&O – Bevo 2, Hellas – WHC/Hercules, Feyenoord – Havas, LIONS 2 – Quintus, BFC – GHV, Volendam 2 – Houten, Aalsmeer 2 – Dynamico.

Foto: Tina Kolthof