Eerste opponent Oostenrijk wacht al lang op kwalificatiesucces

0

De Oranjedames openen de EK-kwalificatiereeks vanavond om 19:30 tegen Oostenrijk. De opponent wacht al geruime tijd op kwalificatiesucces.

In 2009 was Oostenrijk voor het laatst actief op een groot eindtoernooi. Tien jaar geleden wist de aanstaande tegenstander van Nederland zich te plaatsen voor het WK. Op het wereldkampioenschap in China eindigde Oostenrijk op de tiende plaats.

Met 67 goals werd Katrin Engel de topschutter van het WK. De Oostenrijkse goaltjesdief speelde van 2011 tot en met 2017 voor Thüringer HC en werd in Duitsland meermaals kampioen van de Bundesliga. Twee jaar geleden stopte Engel.

2008
Het laatste EK-succes van Oostenrijk dateert uit 2008. Elf jaar geleden kwalificeerde de opponent van Oranje zich voor het eindtoernooi. Oostenrijk eindigde voor Portugal op de vijftiende plaats van het EK.

Sonja Frey is een van de blikvangers van de huidige nationale ploeg van Oostenrijk. De opbouwspeelster is bij Team Esbjerg teamgenoot van de geblesseerde Estavana Polman. Ook Patricia Kovacs (TuS Metzingen), Beate Scheffknecht en Josefine Huber (beide Thüringer HC) moeten in de gaten gehouden worden door de Oranjedames.

Groep 1
Zo wacht Oostenrijk al geruime tijd op kwalificatiesucces. In Eindhoven krijgt het land tegen Oranje een nieuwe kans (19:30). In groep 1 spelen ook Spanje en Griekenland tegen elkaar. De top-2 van de poule plaatst zich voor het EK van 2020 in Noorwegen en Denemarken.

Lees ook: Nederland-Oostenrijk op hoofdkanaal Ziggo Sport
En ook: Mayonnade eindelijk ‘voor ’t echie’

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here