Eredivisiehandbal in Dalfsen op losse schroeven

0

De Stichting Tophandbal Dalfsen stopt met het opleiden van talent. Dat is te lezen in een persverklaring. Zo is het zeer onwaarschijnlijk dat er ook volgend jaar eredivisiehandbal in Dalfsen wordt gespeeld.

Tien van de 18 speelsters van de huidige selectie hebben aangegeven na de zomer niet meer voor Dalfsen uit te komen. Een deel van de groep heeft een transferwens. Een aantal speelsters wil de focus leggen op de maatschappelijke carrière. Ook trainer/coach Monique Tijsterman heeft in een eerder stadium aangegeven te vertrekken.

Zo is meespelen in de nationale top, een van de doelstellingen van het topsportprogramma, in de toekomst zeer onzeker. Het heeft Stichting Tophandbal Dalfsen doen besluiten na dit seizoen niet meer terug te keren. De organisatie die tophandbal in Overijssel jarenlang mogelijk maakte ziet geen ruimte meer voor het aanbieden van het opleidingsconcept.

HandbalAcademie
Onder meer de concurrentie van de HandbalAcademie noemt de stichting als reden van afname van interesse in de talentenfabriek uit het Oosten. Na zes landskampioenschappen op rij moest eredivisionist Dalfsen concurrent VOC de afgelopen twee jaar voor laten gaan. Dit seizoen eindigden de rood-witten op de teleurstellende zesde plaats in de eredivisie.

Ook de rappe gang van talenten naar het buitenland heeft het trainingstraject in Dalfsen pijn gedaan. De afgelopen jaren is de eredivisionist speelsters op steeds jongere leeftijd kwijtgeraakt. Dit seizoen lag de gemiddelde leeftijd in de selectie lager dan ooit.

SV Dalfsen
De breedtesport vereniging SV Dalfsen zal de komende weken een besluit nemen ten aanzien van de toekomst. Zo wordt uitgezocht of het mogelijk is na de zomer alsnog een doorstart te maken in de eredivisie. Daarnaast zal het bestuur de speelsters die willen blijven spelen zo goed mogelijk begeleiden in het vinden van een nieuwe club.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here