Eredivisieploegen houden zich koest op transfermarkt

0

De ploegen in de mannelijke eredivisie houden zich koest op de transfermarkt. Veel formaties blijven grotendeels intact. Noemenswaardige overgangen onder de loep.

Met de komst van Sonni de Jonge (foto) en Tobias Marx heeft Houten ervaring uit de BENE-League in huis gehaald. De linkspoten komen over van respectievelijk Volendam en Sporting Nelo. In de lente greep Houten, dat wordt gecoacht door Rick Louw, tijdens de play-offs naast een ticket voor de grensoverschrijdende topcompetitie.

Verjans
Hellas lijkt, evenals andere jaren, grotendeels intact te blijven. Daarnaast verwelkomt de formatie uit Den Haag Glenn Lefel. De 21-jarige opbouwspeler maakt de overstap van degradant ARBO Rotterdam. Ook Leon Pijl (Aalsmeer 2) en Dennis Vesters (E&O) besloten de gedegradeerde formatie uit de havenstad in te ruilen voor een eredivisieploeg.

BFC verraste met de terugkeer van Joeri Verjans naar Nederland. De spelmaker vocht met E&O en LIONS om de kampioensschaal. Na jaren in België sluit Verjans aan in Beek.

Voermans
Joep Voermans heeft gekozen over te stappen naar Tachos. De opbouwspeler stapte een jaar geleden over van KV Sasja naar Houten. In Waalwijk hoopt Voermans van waarde te zijn voor de groenhemden. Tevens wist Tachos Stef de Stokker over te nemen van het teruggetrokken HandbaL Venlo.

Laatstgenoemde club, dat zich gaat focussen op de dameskant, zag Sjuul Rutten een onderdak vinden in Panningen. De jeugdinternational start in de reserveploeg van Bevo. Eerder versterkten de blauw-gelen zich met Gregö Lovas en zagen doelman Michiel van Gils verkassen naar promovendus Volendam 2.

Acht talenten
De opleidingsploeg van LIONS zal in het nieuwe seizoen in de eredivisie een heel nieuw gezicht krijgen. Liefst acht talenten hebben zich aangesloten bij de reservebrigade. Waar voormalig aanvoerder Luca van Straaten wordt overgeheveld naar het vlaggenschip, bewandelt linkerhoekspeler Thomas Dekker de omgekeerde route.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here