Geen oefenzege Oranje na lange coronabreak

By 1 oktober 2020Featured, Heren Oranje, Oranje

De Oranjedames hebben het eerste duel na tien lange maanden verloren. Oefenpartner en thuisland Duitsland was na de coronabreak in een lege hal vlak over de grens beter: 27-25.

De laatste wedstrijd van Nederland dateerde van december 2019. In Japans Kumamoto zegevierde de nationale ploeg in de WK-finale. Tegen het Duitsland van oud-bondscoach Henk Groener startte Manu Mayonnade met de meest ervaren wereldkampioenen.

Na 6-5 deed Duitsland Oranje, dat zeer afwachtend was in de aanval, in de omschakeling pijn. Pas na een 6-0 run van de thuisploeg (12-6), de tweede time-out van Mayonnade en veel wissels begon het te draaien bij Nederland.

Frisse inbreng
Invallers Larissa Nusser en Bo van Wetering, voor rust goed voor drie uit drie, gaven de nationale ploeg met frisse inbreng een zetje. Na 13-10 klonk bij 16-15 het rustsignaal in een zeer lege EmslandArena in Lingen.

Ook in het derde kwartier van het oefenduel kon Oranje, dat in voorbereiding op het EK in december is samengekomen, niet overtuigen. Een feller Duitsland liep uit naar 23-18. Met haar tweede na de pauze knabbelde sub Inger Smits wat van de achterstand af (23-21).

In de slotminuten rook de nationale ploeg bloed. Tess Wester, die het uur volmaakte, bediende Jessy Kramer op maat. Bo van Wetering zorgde voor de 25-24, maar daarna bleef een behouden Duitsland aan de goede kant van de score.

Zaterdag opnieuw
Over twee dagen oefenen Duitsland en Nederland nog een keer tegen elkaar in Lingen. Die partij begint om 16:45 waarna de internationals weer terugkeren bij de clubs.

Foto: Tina Kolthof