Hansen grote voorstander van schotklok in handbal

3

Mikkel Hansen heeft zich uitgesproken over het mogelijke gebruik van een schotklok in de handbalsport. Bij zaalsporten als basketbal en korfbal is zo’n dergelijke maatregel ingevoerd.

Advertentie

De Deense ster, in clubverband actief voor PSG, ziet het helemaal zitten: een schotklok in het handbal. Iedere ploeg krijgt vijfendertig seconden om het net te vinden. De maatregel heeft onder meer als voordeel dat de tijdspelregel minder afhankelijk is van de uitvoering ervan van de arbiters.

Zes passes
Het afgelopen seizoen heeft de handbalsport kunnen wennen aan een nieuwe regel omtrent passief spel. Wanneer de scheidsrechters de arm omhoog houden heeft de aanvallende ploeg maximaal zes passes om tot afronding te komen.

Shopping

3 REACTIES

  1. Ik ben ook wel een voorstander van een schotklok maakt het spel sneller en duidelijker voor het publiek. In ieder geval ten opzichte van de tijdspel.

  2. Op zich wel een aardig idee. Ben alleen wel benieuwd hoe dat in zijn werk gaat. Er zullen toch ook wel momenten zijn, dat de klok gereset wordt neem ik aan (bv. bij een twee minuten?) net als nu bij de huidige tijdspelregel. Internationaal gezien zitten er 4 man achter een wedstrijdtafel, vaak zelf ook nog ervaren oud- of aankomende top scheidsrechters. Dan lukt dit wel achter de wedstrijdtafel. Vraag me af hoe dit in NL dan ingevuld moet gaan worden, daar zitten nu vaak twee goedwillende clubmensen die het met het bijhouden van de huidige regels al vaak niet allemaal gehandeld krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER