Hellas verrast koploper, E&O kruipt omhoog

0

AJ Sports/Hellas heeft in de vijfde speelronde in de eredivisie koploper DFS Arnhem de eerste punten afgesnoept. Daarmee klimmen de Hagenezen, samen met Oosting/E&O, op de ranglijst.

Advertentie

In Gelderland was de formatie van Hans van Dijk met 29-30 te sterk voor de lijstaanvoerder. Twaalf seconden voor tijd, bij 29-29, verloor DFS Arnhem de bal. Aan de overkant besliste Troy Oranje met de winnende treffer het duel.

Naderen
Ook een overwinning voor OCI-LIONS 2 en Stipt Payroll/Houten. De reserveploeg uit Limburg was te sterk voor DEF-Fire/Aristos (26-31). Houten kroop in Rotterdam door het oog van de naald door één goal meer te scoren dan ARBO Rotterdam: 28-29. Beide zegevierende teams naderen DFS Arnhem tot een punt (acht om zeven).

Ook E&O mag weer naar boven kijken. De ploeg van Joop Fiege voorkwam in de slotminuten puntverlies tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo. Na een voorsprong bij rust (13-10), namen de gasten uit het Zuiden – onder leiding van Niek Kuik – verrassend de leiding (15-17). Via 23-23 namen de Emmenaren in laatste honderdtwintig tellen afstand.

Uitslagen eredivisie:
Oosting/E&O – Cabooter Group/HandbaL Venlo 27-24
ARBO Rotterdam – Stipt Payroll/Houten 28-29
Smezo/BFC – Herpertz/Bevo 2 26-31
DEF-Fire/Aristos – OCI-LIONS 2 26-31
DFS Arnhem – AJ Sports/Hellas 29-30
FIQAS/Aalsmeer 2 – Red-Rag/Tachos 30-29

Foto: Luc van Leeuwen

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER