Hoiting: andere kater dan van alcohol

0

Het is hét gesprek in handballend Nederland: de stunts van Sercodak/Dalfsen en Tragos BEVO. Na een flinke kloppartij, namen de blauw/gelen uit Panning in eigen huis wraak op rivaal OCI-Lions. In een praatprogramma op TV Limburg (vanaf 11:00) is keeper Hoiting eerlijk over de pijnlijke wedstrijd van zaterdagmiddag.

“Het was een deceptie”, opent de talentvolle doelman. “Het had heel mooi kunnen zijn. Ik had zondagochtend een goede kater, maar het was dit keer anders dan van alcohol. Ik zou liegen als ik zeg dat het geen tik is geweest”.

“Het was een deceptie”

Na de 34-19 overwinning zouden de Limburg Lions de klus wel even klaren. Zo werd gefluisterd in menig handbalkantine. “Mensen om je heen staan er zo in”, laat Hoiting weten. “Maar als sporter weet je dat het over meer wedstrijden gaat. Je ziet nu dat iedere wedstrijd op zich staat. Je moet twee wedstrijden winnen om landskampioen te worden”.

Triggerend programmaboekje BEVO
In aanloop naar de tweede finalepartij toe, was het onrustig in Zuid-Limburg. Contracten van ervaren krachten werden ontbonden en bovenal: coach Tijsterman maakte bekend niet door te gaan. “Het was een behoorlijke klap”, is de 23-jarige Limburgse sluitpost eerlijk. “Uit het niets vertelde Monique dat ze ging stoppen”. De timing van het nieuws vond Hoiting ongelukkig. “Ik had het persoonlijk misschien anders gedaan. Natuurlijk hebben we het er als team over, dat we moeten foccussen op de finale. Maar je neemt het mee”.

“Uit het niets vertelde Monique dat ze ging stoppen”

In het programmaboekje van BEVO werd de overheidssteun voor de Lions nog maar eens aangehaald. “Dat is waar BEVO voor leeft”, zegt de jonge international begrijpelijk. “Dat is een harstikke groot compliment voor de Limburg Lions. Wij hebben in 2008 de stap durven maken”. In het nieuwe seizoen gaat de Nederlandse topclub met een kleinere begroting werken. “De dag moest er een keer komen dat we moesten gaan verjongen, alleen dat het net samenvalt met spelers die naar het buitenland gaan om een profcarriere te starten, dat is ongelukkig”.

Zondagmiddag is de allesbeslissende finale. In Geleen. “De spanningsboog moet deze week opgebouwd worden”, besluit Hoiting. De doelman vreest niet voor een gelijk scenario als in 2014, toen ‘kleine broer’ BEVO met de verrassende titel aan de haal ging. “Ondanks dat we zaterdag verloren hebben, heb ik nog steeds vertrouwen dat we landskampioen kunnen worden. Maar het is niet vanzelfsprekend!”.

Foto: TV LimburgLAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here