Hunkering naar speelminuten: Wester wil mee met top

By 9 januari 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

De vroegtijdige vertrekaankondiging van Tess Wester bij Odense HC is een schreeuw om speelminuten. De goalie van Oranje wil mee met de top en daarvoor moet ze onder de lat staan.

Advertentie

In de zomer van 2018 sloot Wester aan bij Odense HC. In Denemarken heeft ze de concurrentiestrijd van Althea Reindhardt verloren. Een jonge Deense.

Wanneer het erom gaat speelt Wester vaak de tweede viool. Het gebrek aan wedstrijdritme werd op het EK in Denemarken zichtbaar. De gedreven Wester stak niet in de gewilde bloedvorm.

Ritme
Wester (30%) kon positiegenoten als Silje Solberg (41%), Sandra Toft (35%) en Amandine Leynaud (32%) niet bijhouden. Ook het drietal staat onder contract bij een club uit de Champions League, maar kan rekenen op een basisplaats. Spelen is ritme, ritme is een must om te pieken.

Advertentie

Het heeft Wester aan het denken gezet. De uitblinker op het gewonnen WK in Kumamoto, de Noord-Hollandse stond tussen de palen in het All Star Team, is op 27-jarige leeftijd nog altijd hongerig. Op de NOS liet ze al doorschemeren opties te hebben en af te wegen.

Mart Lieder
Het contract van haar voetballende vriend Mart Lieder, waar Wester onlangs mee is getrouwd, loopt nog door bij Odense BK. Toch is het niet ondenkbaar dat Wester na de zomer in een ander land haar kunsten gaat vertonen. Ook in bijvoorbeeld Rusland, Roemenië en Hongarije wordt Champions League-handbal gespeeld. Settelen moet wachten, de carrière van de goedlachse ballenstopper is pas halverwege.

Bondscoach Manu Mayonnade zal handenwrijvend naar het transferspel kijken. Ook hij is gebaat bij ritme voor Wester. Na de Olympische spelen in Tokyo volgt in december het WK in Spanje. Als wereldkampioen zijn Wester en consorten reeds zeker van een plekje op het eindtoernooi.

Foto: FotoReza

Advertentie