Hurry-Up en Houten strijden om blitse competitiestart

0

Hurry-Up en Houten treffen elkaar zaterdagavond in de derde speelronde van de BENE-League. De winnaar van de partij maakt een blitse competitiestart.

Hurry-Up heeft de eerste twee duels in de BENE-League weten te winnen. Belgische opponenten Sporting NeLo (thuis) en Atomix (uit) werden door de formatie van Joop Fiege geklopt. Tegen de promovendus uit Haacht klonk na een voorsprong van negen doelpunten net op tijd het eindsignaal voor de oranjehemden (26-27).

In Zwartemeer is geïnvesteerd in de breedte van de selectie. Fiege beschikt in tegenstelling tot de technische staf van vorig jaar over meer smaakjes op de bank. Op de buitenlandse spelersmarkt werden Jakub Kastner, Boris Tot, Sergio Rolo en Petar Puljic gestrikt. Tim Remer maakt zijn comeback binnen de lijnen en bewijst een meerwaarde te zijn voor Hurry-Up.

Topschutters
Promovendus Houten zorgde voor de grootste stunt tot nu toe in de BENE-League. In de openingsronde zegevierde de formatie van Rick Louw in Noord-Holland tegen landskampioen Aalsmeer: 24-28. Voor rust maakten de Utrechters veel indruk (8-17). In The Dome boog Houten een week later voor koploper Tongeren.

Zaterdagavond zullen de ogen gericht zijn op topschutters René Jaspers (foto) en Thies Berendsen. Jaspers, die Tommie Falke moet doen vergeten in Zwartemeer, mag zich met zeventien goals in twee duels topschutter van de BENE-League noemen. Berendsen staat met veertien treffers ook in de top-10.

Maximale score
Bij een zege van de thuisploeg behoudt Hurry-Up de maximale score. Wanneer Houten opnieuw op vreemde bodem wint komen de geel-blauwen op vier punten uit drie duels.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here