Hurry-Up en Quintus zijn eredivisionisten de baas

0

De kans is groot dat dezelfde zes Nederlandse ploegen na de zomer uitkomen in de BENE-League. JMS/Hurry-Up en Wematrans/Quintus bijten in de play-downs van zich af.

Hurry-Up was zaterdagavond in eigen huis te sterk voor de kampioen van de eredivisie: Stipt Payroll/Houten. Voor rust konden de gasten uit Utrecht de thuisploeg nog volgen (13-11). Giganten Falke en Trainavicius, met een nominatie op zak, maakten na de pauze het niveauverschil tussen de eredivisie en BENE-League duidelijk.

Drie punten
Ook in Kwintsheul bleef Quintus rechtovereind tegen kaper DFS Arnhem: 30-23. Na de klinkende thuiszege op Houten volgt een nieuwe overwinning voor de formatie van Klepke en Curescu. De groen-witten tillen het verschil met de eredivisionisten naar drie punten.

Met nog drie wedstrijden te gaan kan Hurry-Up, na drie winstpartijen, volgende week het ticket voor de BENE-League veilig stellen. Het gat tussen de nummer één en drie in de poule is vijf punten.

Vlijm
De Zwartemeerders hebben nog geen nieuwe oefenmeester voor het nieuwe seizoen weten te strikken. Na twee jaar levert Martin Vlijm zijn contract in. De oefenmeester mikt op een sabbatical, maar wordt gelinkt aan een Belgische club. Met Tim Remer heeft Hurry-Up de eerste versterking van het seizoen binnen.

Tussenstand play-offs BENE-League:
1. Hurry-Up 3-6
2. Quintus 3-4
3. DFS Arnhem 3-1
4. Houten 3-1

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here