“Iedereen besefte dat er iets te halen viel”

By 10 januari 2021Featured, Heren Oranje, Oranje

Het punt in Celje werd uitvoerig gevierd door de Oranjemannen. De teruggekeerde Luc Steins vatte op Ziggo Sport de remise (27-27) in de EK-kwalificatiefase kort samen.

Advertentie

“Dit is een belangrijk puntje”, opent Steins het gesprek. Door de puntendeling met groepsfavoriet Slovenië komt Nederland op drie punten uit drie wedstrijden. De top-2 van de poule gaat naar het EK. Ook voor de beste nummers drie van de acht kwalificatiegroepen ligt een ticket voor het eindtoernooi van volgend jaar klaar.

Instelling
Na 25-20 kwam Oranje terug tot 25-25. “We zijn na rust met dezelfde intensiteit blijven spelen. Iedereen besefte dat er iets te halen viel. Met die instelling zijn we verder gegaan.”

De 27-26 kwam twee minuten voor tijd van de hand van Steins. Door het coronavirus moest de spelmaker van PSG vanuit zijn hotelkamer op Papendal toezien hoe de nationale ploeg afgelopen woensdag een 15-14 voorsprong uit handen gaf (23-34).

Iets extra’s geven
“In de time-out zeiden we tegen elkaar: ‘Kom jongens, we gaan voor het puntje’. Slovenië begon het steeds lastiger te krijgen en aan het eind konden we iets extra’s geven”, besluit Steins op de sportzender.

Foto: FotoReza

Advertentie