IJslandse ploeg reist tweeduizend kilometer voor penaltyreeks

0

Het was een bizar speelweekend voor FH Hafnarfjördur. Alleen voor een penaltyreeks moest de IJslandse club afreizen naar Sint Petersburg. 

In oktober besliste FH Hafnarfjördur de tweeluik in de EHF Cup tegen Sint Petersburg. Waar de IJslanders thuis met 32-27 wonnen, werd in Rusland met dezelfde cijfers verloren. Na verlenging trokken de gasten uit het Noord-Europese eiland alsnog aan het langste eind.

Protest
Sint Petersburg tekende protest aan. Volgens de Russen moest het treffen beslist worden door het nemen van strafworpen, in plaats van een verlenging. Sint Petersburg kreeg gelijk, waarna FH Hafnarfjördur voor één penaltyreeks de tocht van tweeduizend kilometers moest afleggen naar de Russische miljoenenstad.

5-3
Tot overmaat van ramp ramde de eerste gegadigde van FH Hafnarfjördur de zevenmeter tegen de kruising. De afgelegde kilometers – vergoed door het EHF – schoten door het hoofd van de IJslandse spelers. Met een redding van de doelman herpakten de gasten zich rap. Uiteindelijk won FH Hafnarfjördur de penaltyreeks (5-3) en kon het feest op Russische bodem voor de tweede keer in een maand losbarsten.

St. Petersburg vs Hafnarfjördur penalty shootout | Men's EHF C…

The penalty shoot-out between St. Petersburg and FH Handbolti in the Men's EHF Cup Round 2 tie took place on Sunday 12 November at 10:00 CET and we streamed it live right here on Facebook!Full details of the situation can be found here: http://www.eurohandball.com/article/29581

Slået op af European Handball Federation i Søndag den 12. november 2017

Zo dringt FH Hafnarfjördur en niet het protesterende Sint Petersburg door tot de volgende ronde van de EHF Cup. Opnieuw zien de IJslanders een hoop reiskilometers tegemoet. Het Slowaakse TATRAN Presov is de volgende horde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here