“Ik kon me niet meer opladen”

0

Yvette Broch straalde in Ziggo Sport’s Peptalk als vanouds. De oud-international is gelukkig en staat volledig achter haar keus voor onbepaalde tijd te stoppen met handballen.

“Ik ben de afgelopen zomer bewust geworden van hoe fel ik tegen mezelf ben geweest”, opende Yvette Broch het gesprek met presentator Jack van Gelder. “Ik was zo gefocust op mijn doel. Ik moest en zou de Champions League winnen. Het maakte me niet zoveel uit hoeveel ik ervoor zou moeten laten. Op dat moment had ik niet door hoe hard ik voor mezelf was.”

“Ik herkende mijn lichaam helemaal niet meer”

In de zomer maakte een geëmotioneerde Broch tijdens een persconferentie bij haar club Györ uit Hongarije bekend voor onbepaalde tijd afscheid te nemen van de handbalsport. “Na twee weken volledige rust, moest ik weer beginnen met trainen. Om fit te blijven, maar ik ging gewoon niet. M’n lichaam ging volledig in de verzuring. Ik herkende mijn lichaam helemaal niet meer.”

Beste keuze
“Het heeft ermee te maken dat ik mijn ultieme doel heb behaald”, gaat Broch verder, terwijl alle tafelgasten aan haar lippen hangen. “Ik kon me niet meer opladen. Ik ben zover over mijn eigen grenzen gegaan. Ik was gewoon helemaal op. Ik heb geweldige jaren gehad en had het nooit willen missen. Daarom vond ik het ook zo lastig om afscheid te nemen van zo’n mooi deel uit mijn leven. Terwijl ik wist: dit is de beste keuze.”

“Ik zeg nooit nooit, maar voor nu niet”

De camera’s blijven de glimlach van Broch vangen. Ze lijkt rust gevonden te hebben en heeft zin het EK te vanaf de zijlijn te volgen. “Het is genoeg geweest”, vertelt de brunette. “Ik zeg nooit nooit, maar voor nu niet. Ik zie er erg naar uit de meiden te zien spelen. Zeker omdat ze in de poule met Hongarije zitten, waar ik veel speelsters ken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here