Jong Oranje boekt benauwde zege op Duitsland

Jong Oranje is het EK in Hongarije geopend met een benauwde zege op Duitsland: 31-30. De nationale jeugdploeg liet de poulegenoot in de tweede helft op gelijke hoogte komen.

Voor de pauze functioneerde de offensieve dekking van Nederland. In de omschakeling sloeg Jong Oranje een gaatje (17-13).

Na rust kantelde de wedstrijd bij 28-24. Duitsland kwam, door gevaar van afstand, terug tot 28-27. Nikita van der Vliet en Larissa Nusser zorgden voor ademruimte (30-28).

Slotminuut
In de slotminuut maakte Duitsland, na nieuw balverlies van Nederland, alsnog gelijk (30-30). Twintig seconden voor tijd was rechterhoekspeelster Britt van der Baan verantwoordelijk voor de nieuwe voorsprong. In de laatste seconden van het openingsduel van het EK miste het buurland.

Denemarken
Zo start Nederland het eindtoernooi met twee punten. Vrijdagmiddag is Denemarken om 16:30 de tweede tegenstander. Jong Oranje sluit de poulefase in Györ op zondagmiddag af tegen Kroatië.