‘Kapitän’ Verjans bijna matchwinner bij rentree

Bij de grens tussen Duitsland en Tsjechië heeft Nicky Verjans zaterdagavond z’n rentree in de Tweede Bundesliga gemaakt. In de belangrijke confrontatie met TV 1893 Neuhausen kwam ‘Kapitän’ Verjans na zes weken blessureleed weer binnen de lijnen voor HSG Nordhorn-Lingen. De rechteropbouwer leek bij 19-20 meteen matchwinner te worden. 

Advertentie

“Helaas ging de bal op de lat”, vertelt Verjans tijdens de lange busrit terug naar huis na de puntendeling (20-20). Vlak daarvoor tekende de Nederlander een minuut voor tijd voor de 19-20 voorsprong. In de laatste seconde maakte de thuisploeg alsnog gelijk. “Op zich ging het goed en kon ik voor het team spelen en flow in onze aanvallen krijgen. De 7-meters gingen er goed in en dat gaf ook vertrouwen. We hebben ontzettend geknokt en keihard gewerkt, maar ons vergeten te belonen. We hebben teveel goede kansen gemist”. 

“De 7-meters gingen er goed in en dat gaf ook vertrouwen”

Het was de eerste competitiewedstrijd van de handbalprof na het treffen met Emsdetten kort na Kerst. “Ik ben in de eerste oefenwedstrijd van 2016 na vijf minuten op de voet van de midachter geland”, zegt de international over de enkelblessure die hem twee en een halve maand aan de kant hield. “Daarbij ben ik naar buiten geknikt met m’n enkel, terwijl ik mijn brace zelfs om had. Het had dus veel erger kunnen uitvallen”.

MRI in mei
Tegen TV 1893 Neuhausen had trainer Heiner Bültmann twee keer tien minuten speeltijd in gedachte voor zijn ‘Kapitän’. Het werd ietsjes meer. “Het werd bijna veertig minuten aanvallend en vijftien minuten in de dekking”, vertelt Nicky Verjans verrast. “Ik ben heel blij dat ik weer kon spelen. Het was een harde wedstrijd in een kleine, volle hal. Met veel druk van het publiek. De scheidsrechters hadden het er moeilijk mee”. Bij rust keek HSG Nordhorn-Lingen nog tegen een 8-6 achterstand aan.

“Het was een harde wedstrijd in een kleine, volle hal”

Door het gelijke spel is de ploeg van Nederlanders Verjans en Patrick Miedema voor even gestegen naar de zevende plaats in de Tweede Bundesliga. Aanvoerder Verjans was foutloos vanaf de strafworplijn (3/3). Landgenoot Patrick Miedema trof één keer doel namens de rood/witten. In mei ondergaat Verjans een MRI om alle onzekerheden rondom z’n enkel weg te nemen.

Begin december zocht Handbal Inside de Limburger tijdens een trainingsavond in Nordhorn op. Het leverde een fascinerend inkijkje in het profleven van de international op.

Door: Stijn Steenhuis

Advertentie

Join the discussion 10 Comments