‘Kickstart’ Schagen tegen collega-internationals

Bobby Schagen is het Bundesliga-seizoen met TVB 1898 Stuttgart ijzersterk begonnen. De rechterhoekspeler won donderdagavond het openingsduel van collega-internationals Boomhouwer en Haenen.

In de imposante Porsche Arena gaven de thuisploeg en MT Melsungen het startschot voor het nieuwe competitieseizoen in Duitsland. Na rust (14-14) bracht Schagen zijn ploeg bij 17-16 op voorsprong. In het kwartier dat volgde wisten de lichtblauwen, met Michael Kraus binnen de lijnen, het gaatje te vergroten (25-22).

Bijrol
Negen minuten voor tijd kroop MT Melsungen – waar hoekspelers Boomhouwer en Haenen een bijrol vertolkten – nog één keer tevergeefs dichtbij. Na een uur spektakel barste het feest los. Door de 29-27 overwinning begint TVB 1898 Stuttgart het Bundesliga-seizoen foutloos. Vorig seizoen stelde de Zuid-Duitse club handhaving pas in de laatste speelronde veilig.

Strafworpen
Bobby Schagen werd de topschutter van de thuisploeg. De Amsterdammer scoorde zeven keer, waarvan vijf rake strafworpen. De international behaalde oog-in-oog met de doelman een honderd procent score.