Knotsgekke avond in kampioenspoule

Het was een knotsgekke avond in de kampioenspoule. Er stonden drie belangrijke duels op het programma en de verwachting was dat het wel eens een spannende avond kon gaan worden. Hurry-Up speelde thuis tegen FIQAS/Aalsmeer en KRAS/Volendam nam het in eigen huis op tegen Targos Bevo Hc. In Emmen namen E&O en Quintus het tegen elkaar op. Een klein overzicht:

Hurry-Up – FIQAS/Aalsmeer
Thuisploeg Hurry-Up had in de eerste helft niks in te brengen tegen een gretig Aalsmeer. De gasten namen meteen een voorsprong en bouwden die zorgvuldig uit. Aalsmeer wilde duidelijk wat goed maken na de ruime nederlaag in eigen huis tegen Volendam. Hurry-Up daarentegen stapelde fout op fout en liep de gehele eerste helft achter de feiten aan. De ruststand was 6-11 en Aalsmeer leek een eenvoudige overwinning te gaan boeken in Zwartemeer. In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en Aalsmeer had na 37 minuten een voorsprong van 8-15(!) te pakken. Vanaf dat moment werd alles anders. Hurry-Up begon beter te spelen en kwam punt voor punt dichterbij. Aalsmeer was het ritme, mede door de vele tijdstraffen, helemaal kwijt. Na 50 minuten stond het 17-19 en was Hurry-Up weer helemaal terug in de wedstrijd. Na 55 minuten kwam het via twee doelpunten van Suelmann zelfs op een 20-19 voorsprong. Trainavicius maakte er daarna 21-19 van en Aalsmeer nam een time-out. Door doelpunten van Mik en opnieuw Trainavicius behield Hurry-Up de voorsprong en bekroonde het een geweldige comeback met een 23-22 zege.

KRAS/Volendam – Targos Bevo Hc
Het duel tussen Volendam en Bevo was het duel tussen twee vertrekkende trainers. Mark Schmetz en Martin Vlijm zijn allebei bezig met hun laatste kunstje bij hun clubs en willen afscheid nemen met een prijs. De wedstrijd tussen beide rivalen ging vanaf het begin af aan gelijk op. De ruststand was 14-13 voor de thuisploeg. In de tweede helft nam Volendam al snel afstand van de Noord-Limburgers en na 40 minuten was de stand 18-14. Bevo knokte zich echter meteen weer terug in de wedstrijd en vlak voor tijd stond het weer gelijk: 21-21. Uiteindelijk kon geen van beide ploegen aan het langste eind trekken en werden de punten, door een discutabel doelpunt van Augustinus, gedeeld: 24-24.

E&O – Quintus
Ook in Emmen werd vanavond een knotsgek duel gespeeld. De Emmenaren, met routinier Erik Huizing in de ploeg, hadden tegen Quintus de gehele wedstrijd het initiatief en stonden via 6-1 en 15-9 lang tijd op een ruime voorsprong. Echter kwam Quintus diep in de tweede helft terug in de wedstrijd. Na 56 minuten stond het 19-19 en vlak voor tijd kwam Quintus zelfs op voorsprong. Via een penalty van René Jaspers hield E&O uiteindelijk nog een punt over aan de wedstrijd: 20-20.