LIONS uit voorzorg niet naar Wezet

By 10 oktober 2020BENE-league, Competities, Featured

Het BENE-Leagueduel tussen Visé en LIONS gaat vanavond niet door, omdat de gasten uit Zuid-Limburg uit voorzorg niet naar België afreizen.

Advertentie

Binnen de spelersgroep van LIONS heeft geen besmetting plaatsgevonden, maar in een persbericht laat de club uit Sittard weten geen risico te willen nemen: “Gezien het feit dat er besmettingen zijn in de zeer nabije familiekring van spelers en staf, is deze beslissing genomen.”

“Naast de sportieve uitdagingen heeft ook de maatschappelijke factor een sterke rol bij deze besluitvorming. Veel spelers zijn naast hun sport werkzaam of studeren en kunnen het risico niet lopen dat een besmetting door hun hobby deze verplichtingen in de weg staat”, heeft het bestuur van LIONS laten optekenen in de persverklaring.

Duidelijkheid van overheid
Er gaat gekeken worden naar een ander speelmoment. Ook door Aalsmeer- Bevo en Sporting Pelt – Hurry-Up is reeds een streep gegaan. LIONS hoopt na de persconferentie op 13 oktober op meer duidelijkheid van de overheid.

Lager cijfer in België
Daarmee kent de BENE-League een valse start. Twee weken geleden werd besloten de uitgestelde competitie tussen Nederland en België ondanks het oprukken van het coronavirus in Nederland toch volgens planning te laten verlopen. In België, waar het besmettingscijfer lager ligt, gaan een aantal partijen wel door.

Foto: FotoReza

Advertentie