Nieuwe namen Oranje: Jeugdinternational Molenaar en Rompen

De voorselectie van de Oranjedames kent twee opvallende namen. Jeugdinternational Lynn Molenaar (foto) en doelvrouw Claudia Rompen mogen zich deze maand melden bij de nationale ploeg.

Molenaar is een van de drie talenten die mag proeven aan de A-ploeg. De Noord-Hollandse opbouwspeelster greep afgelopen weekend met Succes Schoonmaak/VOC de landstitel. Ook Merel Freriks (HSG Bensheim/Auerbach) en Larissa Nusser (Morrenhof Jansen/Dalfsen) zijn opgeroepen.

Jong Oranje
Het drietal speelt in juli met Jong Oranje het WK. In Hongarije doet de nationale jeugdploeg een gooi naar de wereldtitel. Robert Nijdam, die voor de zomer afscheid neemt van de HandbalAcademie, staat aan het roer.

Ook doelvrouw Claudia Rompen hoort bij de trainingsgroep waaruit bondscoach Thomsen vijf speelsters selecteert voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Wit-Rusland en Kosovo. De 21-jarige Limburgse is namens Sonderjyske actief op het tweede niveau van Denemarken. Onlangs verlengde Rompen, na een uitstekend debuutseizoen, haar contract.

Definitieve selectie
Elf speelsters hebben een plaatsje te pakken in de definitieve selectie. Onder hen de pas 18-jarige Dione Housheer. De rechteropbouwspeelster maakte gistermiddag haar vertrek naar het Deense Nykobing wereldkundig.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie