Ook eerste divisie van start

Gelijktijdig met de eredivisie gaat ook de eerste divisie voor vrouwen dit weekend van start. Zo staat Fortissimo-Quintus 2 op het programma.

De reserveploeg van Quintus werd vorig seizoen kampioen van de eerste divisie. Doordat de hoofdmacht in de eredivisie uitkomt, promoveerde Quintus 2 niet. Runner-up Voorwaarts ging omhoog.

In de openingsronde in de eerste divisie gaat Quintus 2 op bezoek bij Fortissimo. De thuisformatie uit Cothen plaatste zich in de lente voor de strijd om het algehele periodekampioenschap. In een poule met ZAP, Kwiek en Volendam ging laatstgenoemde met promotie aan de haal.

Kwiek
Ook Kwiek lijkt rijp voor de kampioensstrijd. De brigade uit Raalte versterkte zich in de zomer met onder meer Femke Erkens en Lisa Bosch van Dalfsen en opent de competitie in eigen huis tegen promovendus VELO. Onlangs maakte Kwiek bekend Peter Portengen te hebben gestrikt als talententrainer.

Olga Assink
Een ander in het oog springend affiche in de eerste ronde is De Tukkers-ZAP. De thuisploeg is vanuit de tweede divisie gepromoveerd naar de hogere competitie. De Tukkers wordt gecoacht door oud-international en assistent van de Oranjedames Olga Assink. Opponent ZAP raakte in de transferperiode toptalent Kim Molenaar kwijt.

Eerste speelronde eerste divisie:
Fortissimo-Quintus 2
Kwiek-VELO
De Tukkers-ZAP
DSS-Foreholte
BFC-Westsite
PSV-Hercules
Aalsmeer-E&O

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie