Oud-olympiër Luciano terug op parket

By 20 oktober 2020Buitenland, Featured

Oud-olympiër Ailly Luciano (29) trekt de zaalgympen weer aan. De rechterhoekspeelster gaat haar oude club Metz Handball uit de brand helpen.

Advertentie

Melvine Deba is door een blessure uitgeschakeld. Regerend landskampioen van Frankrijk Metz Handball, dat wordt gecoacht door bondscoach van Oranje Manu Mayonnade, klopte afgelopen week bij Luciano op de deur.

Schoenen met noppen
De voorgaande negen seizoenen droeg de oud-international het tenue van Metz Handball. Na gestopt te zijn geweest besloot Luciano te gaan voetballen. De schoenen met noppen gaan na een aantal maanden alweer de kast in.

“Ik heb niet lang geaarzeld, Metz is mijn club”, is de eerste reactie van Luciano op haar comeback. De routinier gaat de rechterflank samen met een landgenoot bekleden. Wereldkampioen Debbie Bont speelt sinds de zomer voor de Champions League-club.

Vierde plaats
In 2016 kwam Luciano namens Oranje uit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Toenmalig bondscoach Henk Groener gaf de voorkeur aan de oud-speelster van Quintus boven Bont. Nederland eindigde in Brazilië net buiten het podium op de vierde plaats.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie