“Plaatsen voor een groot eindtoernooi is doel nummer één”

0

Na een jaar aandringen kreeg bondscoach Joop Fiege Mark Bult zover terug te keren in Oranje. Na afwezigheid van meer dan vier jaar meldde de rechteropbouwer van VfL Gummersbach zich afgelopen maandag op Papendal. Bult ziet uit naar z’n rentree tegen Finland.

Advertentie

“Joop heeft me vaak gebeld”, geeft Bult toe. “Maar ook tijdens competitiewedstrijden in de Bundesliga sprak ik met Fabian van Olphen en Gerrie Eijlers. Ze vertelden dat er een leuke groep stond. Ze vroegen of ik eens mee zou komen trainen, dan zou ik later kunnen beslissen of ik terug wilde komen.”

“Er is nu een goede mix”

Het werd een volmondige ‘ja’ van de oud-speler van E&O. “Er is nu een goede mix”, legt de rechteropbouwer zijn keuze terug te keren uit. “Van jonge, talentvolle jongens en ervaren spelers. Dat was een van de redenen om terug te komen bij het Nederlands team. Toen ik weg ging in 2012 was dat niet zo.”

Talentvolle jongens
Tijdens zijn afwezigheid volgde de sympathieke Bult de nationale ploeg op de voet. “Ze speelden goed tegen grote tegenstanders”, vervolgt de 34-jarige Drent. “Ook tegen Hongarije. Als we die wonnen, dan maak je gewoon een goede kans naar het EK te gaan. De kwaliteit van de ploeg is beter geworden. Plaatsen voor een groot eindtoernooi is doel nummer één.”

“Dat kan echt een hele grote worden”

Na twee dagen trainen heeft Bult kennis gemaakt met een aantal nieuwe jongens. “Veel jongens ken ik natuurlijk, maar vier a vijf spelers nog niet”, vertelt de handbalprof. “Ik had een Luc Steins nog nooit live gezien. Dat kan echt een hele grote worden. Hij is heel gedreven en doet veel om z’n lichaam sterker te maken. Zelfde geldt voor Kay Smits, waarmee ik op de rechteropbouw sta. Dat zijn twee jongens die het over een paar jaar een stapje hogerop kunnen zoeken.”

Volkslied
Donderdag stapt Oranje op het vliegtuig naar Finland waar het drie keer oefent tegen het thuisland. “Ik zie erg uit naar het moment om het oranje shirt weer aan te trekken en het volkslied te horen”, begint het bij de 85-voudig international te kriebelen. “Dat is de hoogste eer die je kunt behalen. Met deze opbouwrij, met Fabian en mij erbij, beschikken we over veel kwaliteit en vooral ervaring. Dat kunnen we overbrengen op jonge gasten. Ik hoop dat, dat de komende jaren goed gaat lukken.”

In de nieuwste uitgave van Handbal Inside Magazine vertelt Bult over zijn toekomst. Zijn contract bij VfL Gummersbach loopt af. “Ik voel me nu eigenlijk nog te goed om terug te keren naar Nederland. Maar als ik terugkeer wil ik écht terug naar huis.”

Foto: FotoReza

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER