Polman is niet de enige missende ster op het EK

By 30 november 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Estavana Polman is niet de enige grote speler die mist op het Europees kampioenschap in Denemarken. Ook andere toplanden missen een belangrijke schakel.

Advertentie

Rusland moet het stellen zonder Ana Vyakhireva. De rappe linkspoot van Rostov-Don kampt met een rugblessure. Op het vorige EK in Frankrijk werd Vyakhireva uitgeroepen tot MVP.

Gebroken neus
Eerder meldden opbouwers Anna Sen en Elena Mikhaylichenko zich af bij Rusland. Ze hebben zich in het rijtje met onder meer Dragana Cvijic uit Servië en de Spaanse Alexandrina Carbal Barbosa gevoegd. Ook de goaltjesdief van CSM Bucuresti is niet fit genoeg om haar opwachting in Denemarken te maken.

Frankrijk moet het op het EK doen zonder Alisson Pineau. De neus van de basiskracht van de nationale ploeg is in het Champions League-duel tussen haar club Buducnost en SCM Ramnicu Valcea halverwege november gebroken.

Advertentie

Katrine Lunde
Naast Polman, de MVP van het wereldkampioenschap in Japan, kan Nederland geen beroep doen op Delaila Amega. De middenopbouwer van Borussia Dortmund kampt net als Polman met een zware knieblessure.

Vlak voor de start van het eindtoernooi kan Noorwegen, het land waar Oranje in de hoofdfase mogelijk mee kruist, rekenen op een personele meevaller. Doelvrouw Katrine Lunde is toch op het EK inzetbaar. Na een miskraam is de 40-jarige goalie Vipers Kristiansand op tijd fit. Na twee slepende knieblessures is ook Nora Mørk weer van de partij in het fraaie tenue van Noorwegen.

Coronavirus
Waar Duitsland – dat bondscoach Henk Groener nog altijd mist – Mia Zschochke (TSV Bayer 04 Leverkusen) in de voorbereiding heeft zien afvallen met een blessure, zit het coronavirus groepsgenoot Roemenië in de weg. Cirkelspeelster Crina Pintea is besmet en moet het EK aan haar voorbij laten gaan.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie