Polman lang uit roulatie

Estavana Polman heeft zich tijdens een training met haar club Esbjerg ernstig geblesseerd, zo blijkt uit een scan. De sterspeelster van de Oranjedames heeft de kruisband in haar rechterknie afgescheurd en is mogelijk het gehele seizoen uit de roulatie.

Advertentie

Polman laat op de website van Esbjerg weten dat ze al rekening hield met een slecht scenario. ”Ik voelde meteen dat het ernstig was. Ik probeer nu zo snel mogelijk geopereerd te worden zodat ik kan beginnen met revalideren. Shit happens”, aldus de MVP van het afgelopen WK.

Europees kampioenschap
De blessure van Polman betekent een groot verlies voor Team Esbjerg en de Oranjedames. De sterspeelster mist door haar blessure het EK in december en zal vrijwel zeker een groot deel van het seizoen niet in actie kunnen komen voor haar club.

”We zijn in de eerste plaats enorm verdrietig voor Essie en het is voor ons als team ook een enorme klap. We gaan proberen een vervanger te zoeken, maar een speelster van haar klasse vervang je niet zomaar”, laat trainer Jesper Jensen weten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie