Recordaantal nieuwelingen Quintus: “Gretigheid neemt toe”

0

Liefst tien nieuwe gezichten begroetten Alex Curescu en Jos Klepke op de training bij Quintus. In het AD licht het trainersduo het transferrecord toe.

“Door de concurrentie wordt ook het niveau omhoog getild. Er moet strijd worden geleverd voor een plaats in het eerste team”, laat Alex Curescu weten aan AD-verslaggever Peter Lotman. Het vlaggenschip komt na de zomer opnieuw uit in de BENE-League. De opleidingsploeg is gepromoveerd naar de eredivisie.

Opleidingsteam
“We kunnen met de jonge aanwinsten ook weer echt een sterk opleidingsteam formeren”, gaat Jos Klepke verder. “Met twee teams op het hoogste niveau zijn deze spelers noodzakelijk. Vers bloed is fijn in een selectie, die al enige tijd redelijk ongewijzigd is. De gretigheid neemt toe vanwege de concurrentie.”

Van Aalsmeer zijn Niels de Jong, Bernie Vermeer en Luuk Obbens (foto) overkomen. Tevens vonden Tom de Bruin en Christ Jan Franken van degradant ARBO Rotterdam in Kwintsheul onderdak. Uit de regio sloten nog eens vijf andere nieuwelingen aan.

Koop
De eerste seizoenshelft moet Quintus het stellen zonder Alex Koop. De 24-jarige rechterhoekspeler gaat op studiereis naar Zuid-Amerika. Het afgelopen seizoen had Koop een mooi aandeel in lijfsbehoud in de grensoverschrijdende topcompetitie. In de play-downs waren de groen-witten te sterk voor eredivisionisten Houten en DFS Arnhem.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here