SG BBM Bietigheim schuift op, eerste nederlaag HSG Blomberg-Lippe

SG BBM Bietigheim is geklommen naar de eerste plaats in de Bundesliga. De Nederlands getinte formatie maakte gebruik van de eerste misstap van HSG Blomberg-Lippe.

SG BBM Bietigheim, dat afgelopen weekend de eerste punten in de Champions League pakte, rekende woensdagavond af met Neckarsulmer SU. Het werd 34-26. WK-gangers Angela Malestein (4) en Laura van der Heijden (3) troffen het net namens de thuisploeg.

Aan de overkant scoorde Nathalie Hendrikse vier keer. De rechterhoekspeelster, die in eigen land voor VOC speelde, maakt een solide indruk bij Neckarsulmer SU. Hendrikse zag tegen SG BBM Bietigheim ook landgenoten Lynn Knippenborg en Michelle Goos ieder twee keer een doelpunt maken.

HSG Blomberg-Lippe is na zeven duels gevloerd. Bekerwinnaar Th├╝ringer HC zegevierde in de zevende speelronde met 34-36. Daar konden ook treffers van Tessa van Zijl (6) en Celine Michielsen namens de blauw-witten geen verandering in brengen. Zo zakt HSG Blomberg-Lippe naar de derde plaats in de Duitse eredivisie.

Borussia Dortmund is de enige ongeslagen ploeg in de Bundesliga. Met een punt minder en een wedstrijd te goed kunnen de geel-zwarten zaterdagavond op bezoek bij Buxtehuder SV de koppositie terug veroveren.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie