Sluijters over schrappen play-offs: “Het lijkt wel een grap”

0

In Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, reageert international Iso Sluijters op het schrappen van de play-offs. De Oranjemannen missen zonder te spelen het WK in 2021.

De EHF heeft ervoor gekozen de play-offs, gepland in juni, door de uitbraak van het coronavirus te schrappen. Er wordt geen alternatieve datum gezocht voor de partijen. Veertien landen zijn op basis van een ranking aangewezen om namens Europa in 2021 uit te komen op het WK in Egypte.

Oranje, de nummer zeventien op het afgelopen EK, valt buiten de boot. “Voor het eerst kunnen we het WK halen. We hebben, met Oostenrijk, een relatief goede loting. Daar hebben we een kans tegen. Dat wordt opeens van ons afgenomen, omdat het makkelijker is”, zegt Sluijters stellig in de podcast.

Gedupeerde landen
“Ik denk dat de keuze veel te vroeg is gemaakt. Dat de wedstrijden in juni niet gespeeld gaan worden snap ik. We hebben na de zomer nog een interlandperiode waar we vaak oefeninterlands spelen. Ik snap niet dat ze de play-offs niet naar deze week hebben verplaatst”, gaat de linkspoot in Poolse dienst verder.

De voorzitter van de Letse bond heeft de media opgezocht en is pislink op de EHF. “Als er meer gedupeerde landen wat gaan zeggen, maken we wel een kans dat de EHF er nog eens over na gaat denken”, zegt Sluijters. “Ik voel me genaaid. Normaal loten we Spanje of Kroatië. Dit keer loten we een zwakkere ploeg uit pot 1 en dan krijgen we de kans niet. Het lijkt wel een grap.”

Mail
De Oranjemannen hebben in een mail naar de bond hun onvrede over de gang van zaken geuit.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here