Strijdbaar København Håndbold flikt het

0

Landskampioen København Håndbold heeft zich op eigen kracht geplaatst voor de laatste vier om de Deense titel. Door een uitzege bij favoriet Odense HC kruipt de formatie uit de hoofdstad door het oog van de naald.

In een beresterke eerste helft (8-14) legde København Håndbold de basis voor de overwinning. Ondanks een uitstekende vorm van goalie Tess Wester, de international behaalde namens Odense HC een stoppercentage van 43%, bleef København Håndbold aan de goede kant van de score.

Bij 19-27 klonk het eindsignaal. Kelly Dulfer (2) en Larissa Nusser vonden namens de titelhouder het net. Door de winstpartij houdt København Håndbold concurrent Nykøbing onder zich.

Nykøbing
Tijdens de laatste speelronde in de poulefase van de titelstrijd wist Nykøbing TTH Holstebro met 27-25 te kloppen. Dione Housheer (6) was namens de thuisploeg belangrijk. Tot een halve finaleplaats leidde de zege niet.

Estavana Polman
In de andere groep rekende Team Esbjerg af met Herning-Ikast Handbold. Het werd 28-24 voor Estavana Polman en consorten. De goaltjesdief van Oranje kreeg zes streepjes achter haar naam. De opponenten waren al zeker van de halve finaleplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here