Top 10: Toptransfers van Nederlandse speelsters

0

Voorseizoen is lijstjestijd. De transfermarkt draaide de afgelopen maanden op volle toeren. Tien Nederlandse speelsters die een toptransfer maakten in drie, twee, één:

Advertentie

10. Claudia Rompen
Van Venlo naar de sterke Deense competitie. Niet gek. De talentvolle sluitpost sloot deze zomer aan bij SønderjyskE en werkt in Noord-Europa toe naar de seizoenouverture.

9. Tess van Buren
Na uiterst succesvolle jaren in Overijssel vertrekt de spelmaakster naar Duitsland. Met het driftige HSG Blomberg-Lippe, dat ook eredivisionisten Steenbakkers (Dalfsen) en Van Zijl (Quintus) overnam, gaat Van Buren uitkomen in de Bundesliga.

8. Sabine Heusdens
De goaltjesdief keert terug bij de club waar ze veel succes kende: HSG Bad Wildungen Vipers. De ploeg van de Nederlandse coach Tessa Bremmer. Kan de opbouwer haar productieve vorm meenemen naar het hoogste niveau in Duitsland?

7. Esther Schop
De cirkelspeelster verkast naar het enthousiaste HAC Handball. Na twee jaar laat Schop Nantes, waar ze onder meer uit kwam in de EHF Cup, achter zich.

6. Inger Smits
In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam Smits uit bij TTH Holstebro. Zo verruilt de Limburgse VfL Oldenburg, waar ze veel tot scoren kwam, voor de hoog aangeschreven competitie in Denemarken.

5. Ilya Belgareh
Een droomstap. De linkshandige speelster verlaat V&L en beproeft haar geluk bij Metz Handball. Jawel, de ijzersterke club uit Frankrijk. Met oud-international – én concurrent – Luciano gaat Belgareh onder meer uitkomen in de Champions League. Van SEW thuis naar Parijs uit.

4. Charris Rozemalen
Wellicht de meest verrassende transfer van de zomer. Rozemalen gaat de kleuren verdedigen van de Duitse kampioen. De afgelopen jaren was de rechteropbouwspeelster actief voor eredivisionist VOC. Bij SG BBM Bietigheim komt Rozemalen vier landgenoten tegen.

3. Kelly Dulfer
De international sluit aan bij de verrassende finalist van het afgelopen jaar in Denemarken: Kobenhavn Handbold. In het zwart van de ploeg uit hoofdstad Kopenhagen gaat Dulfer, samen met Debbie Bont en Myrthe Schoenaker, op jacht naar de titel.

2. Sanne van Olphen
Ze werd bij Viborg HK binnengehaald als een hele grote dame. De blonde schutter moet de topclub van weleer weer het nodige succes bezorgen. Van Olphen laat met veel moeite teamgenoot Jessie Kramer achter bij Toulon.

1. Laura van der Heijden
De onbetwiste nummer één van de lijst. Bij het FTC behoort het winnen van de Champions League tot de mogelijkheden voor de Oranje-klant. In de clubkleuren van de Hongaarse topclub komt Van der Heijden international Dannick Snelder tegen en zal ze in de competitie de strijd aangaan met het sterrenensemble genaamd Györ.

Foto: Tina Kolthof

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER