Van der Vliet en Nusser in wedstrijdselectie voor oefenpartij

0

Nikita van der Vliet (18) behoort tot de wedstrijdselectie van de Oranjedames voor de oefenpartij tegen Angola. Woensdagavond oefent Nederland in aanloop naar het aanstaande EK in Eindhoven tegen het Afrikaanse land.

Nycke Groot en Angela Malestein komen niet in actie. Het duo is ziek. Ook Danick Snelder zal niet binnen de lijnen komen. Door een rugblessure heeft de aanvoerster zich moeten afmelden voor het aanstaande kampioenschap in Frankrijk.

Nikita van der Vliet behoort wel tot de wedstrijdselectie. Door de afmelding van Snelder en afwezigheid van Yvette Broch zijn de EK-kansen van de tiener van VOC gestegen. Ook positiecollega Merel Freriks is er tegen Angola bij.

Middenopbouw
Ook de 18-jarige Larissa Nusser is nog in de race voor een plaats in de EK-selectie. Samen met Delaila Amega lijkt de nieuweling van København Håndbold, evenals de geroutineerde Lynn Knippenborg, te knokken voor een plaats achter Groot. Maura Visser heeft zich nog niet op Papendal gemeld.

Inger Smits speelt niet tegen Angola. De schutter van TTH Holstebro is de eerste afvaller en behoort niet tot de definitieve EK-selectie.

Wedstrijdselectie Oranje:
Lois Abbingh
Delaila Amega
Debbie Bont
Rinka Duijndam
Kelly Dulfer
Merel Freriks
Laura van der Heijden
Dione Housheer
Jasmina Jankovic
Lynn Knippenborg
Jessy Kramer
Larissa Nusser
Estavana Polman
Charris Rozemalen
Martine Smeets
Nikita van der Vliet
Tess Wester

Het duel begint om 19:30 en is vanaf 19:15 live te zien op Ziggo Sport. Op 30 november reist de nationale ploeg af naar speelstad Montbéliard. Een dag later opent Nederland het EK tegen Hongarije.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here