Verliezen geen optie voor Trainavicius

0

Op basis van een beter doelsaldo staat Aalsmeer na vijftien duels vierde. Hierdoor koerst de landskampioen af op plaatsing voor de Final4 van de BENE-League. Overtuigend zijn de resultaten van de nieuwe club van spelmaker Vaidas Trainavicius (30) nog niet. 

Een zege op LIONS wordt teniet gedaan door een slippertje tegen laagvlieger Sasja. Nee, landskampioen Aalsmeer weet nog niet te overtuigen in de BENE-League. “De potentie voor plaatsing is er. We hebben veel goede spelers en trainen veel. Maar we wisselen goede met heel veel mindere wedstrijden af”, licht Vaidas Trainavicius toe.

De Litouwer is sinds de zomer van 2018 in dienst bij Aalsmeer. In het oranje van competitiegenoot Hurry-Up speelde Trainavicius zich in de kijker. Aan de hand van de middenopbouwer bereikte Hurry-Up in 2017 de halve finale van de Europese Challenge Cup.

Opgeblazen poppen
Een aantal maanden geleden besloot Trainavicius over te stappen naar Aalsmeer. “Er lopen hier veel jongens rond. Iedere training kunnen we zes tegen zes spelen. De club heeft een visie, waarbij jeugd een grote rol speelt. Bij Hurry-Up was ik gewend dat we oefenden met drie tegen drie. Dan vulden opgeblazen poppen het andere deel van het veld op. Die zijn we bij Aalsmeer niet nodig”, grapt hij.

“In de resterende duels moeten we laten zien wat we waard zijn”

Samen met LIONS, Bevo en Volendam is Aalsmeer in de race voor twee tickets voor het finaleweekend van de BENE-League. “Achilles Bocholt en Visé steken erboven uit”, vindt Trainavicius. “Bij hen zijn we al op bezoek geweest. In de resterende duels moeten we laten zien wat we waard zijn.”

Volgend seizoen
“Het publiek in Aalsmeer heeft nog niet de ware Trainavicius gezien”, lacht de Litouwer. “Dit team bestaat uit veel jongens die al jaren samen spelen. Het heeft tijd nodig je daartussen te spelen. Ik begin de looplijnen te herkennen. Volgend seizoen wil ik er staan. Net zoals in mijn tijd bij Hurry-Up.”

Zaterdagavond komt de oude club van Trainavicius op bezoek in de bloemenstad. “Dan is verliezen geen optie”, gniffelt hij. “De stap die ik heb gemaakt voelt goed. Bij Aalsmeer speel ik mee om de prijzen. Het is aan mij om te laten zien dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Anders kan ik veel berichtjes uit Zwartemeer verwachten.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here