Volendam verliest zicht op play-offs

0

Afgelopen weekend kwam Volendam een goal tekort voor een punt tegen LIONS (28-27). Zo blijft de bekerwinnaar steken op vier punten uit tien duels. De formatie van hoofdtrainer Hans van Dijk verliest zicht op de play-offs. 

In de lente rekende Volendam in de bekerfinale nog af met LIONS. Na zeventig heroïsche minuten bogen de Zuid-Limburgers voor de oranjehemden. Trainer/coach Peter Portengen nam afscheid met eremetaal.

Een metamorfose van Volendam volgde. Basiskrachten als Igor Mrsulja, Léon van Schie en Geert Hinskes besloten te stoppen bij de Noord-Hollanders. Types als Erik Blaauw (Aalsmeer), Jort Neuteboom (EHV Aue) en Robin Nagtegaal (Hellas) sloten aan bij Volendam.

Hans van Dijk
Ook werd een nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd: Hans van Dijk. Na successen in de eredivisie bij Houten en Hellas heeft de oud-international de stap naar de BENE-League gewaagd. Onder leiding van Van Dijk kent Volendam een zeer stroeve competitiestart.

Slechts vier punten pikte de oud-landskampioen in de eerste tien competitieduels op. Promovendus Houten heeft twee punten meer dan Volendam. Door een zege op Hurry-Up heeft ook Aalsmeer een gaatje geslagen met de brigade uit het vissersdorp.

Kampioenspoule
Volendam staat een na laatste in de BENE-League. Gerrie Eijlers en consorten verliezen zicht op de play-offs. Aan het eind van de grensoverschrijdende topcompetitie kwalificeren de vier beste Nederlandse clubs zich voor de kampioenspoule. Volendam moet uit een heel ander vaatje gaan tappen.

Na drie maanden in de competitie zijn de papieren goed voor LIONS (16 punten) en Bevo (14). Ook Hurry-Up doet het met 11 punten verrassend goed. Tien punten behaalden de Drenten in de eerste vijf duels. De BENE-League is bijna op de helft.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here