Volendam zegeviert, Sporting Nelo klaagt op Twitter

0

Volendam blijft in de BENE-League in eigen huis ongeslagen. Zaterdagavond moest Sporting Nelo, met oud-coach van Volendam Martin Vlijm aan het roer, eraan geloven: 27-25. De Belgen lieten online hun onvrede over het verloop van het treffen blijken. 

Zonder de nog altijd geblesseerde Gerrie Eijlers onder de lat liep Volendam na 15-13 bij rust uit naar 22-15. In de tumultueuze slotfase kwam Sporting Nelo dichtbij, maar wist het niet aan de goede kant van de score te geraken. In de slotminuten kreeg coach Vlijm, na inmenging van de official aan de wedstrijdtafel, zijn derde straf en verliet na het zien van de rode kaart het speelveld.

Tijdlijn
Op Twitter maakten de Belgische gasten via het officiële kanaal van de club een hoop stampij. Herhaaldelijk werden beslissingen van de arbiters door Sporting Nelo op social media in twijfel getrokken.

Met acht punten uit zeven duels nadert Volendam de top-4 van de BENE-League. De brigade van Peter Portengen heeft evenveel punten als Callant Tongeren. De vier beste ploegen in de grensoverschrijdende competitie strijden tijdens het finaleweekend in 2019 om de titel.

LIONS
Waar Aalsmeer – ondanks tien treffers van Tim Bottinga – zich in Antwerpen verslikte in KV Sasja (30-29), boekte LIONS een thuiszege. Zaterdagavond werd Initia Hasselt met 30-24 aan de kant gezet. Namens de Limburgers blonk doelman Rudi Schenk uit.

Lees ook: Bevo snoept koploper punt af

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here