VZV veilig, belangrijke stap SEW

Maedilon/VZV is ook na de zomer te bewonderen in de eredivisie. In ’t Veld spreidde de thuisploeg zaterdagavond de nacompetitievorm tentoon tegen E&O.

Advertentie

In de tweede helft (14-10) kwam VZV een kwartier voor tijd voor het eerst op tien punten voorsprong: 26-16. In de break-out waren de rood-witten gevaarlijk en bij tijd en wijle liet Lotte Prak zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Bij 32-27 klonk het laatste fluitsignaal, waarna het aanwezige thuispubliek op de banken ging staan.

Herstart
Hekkensluiter E&O beet van zich af in Noord-Holland, maar werd opnieuw met lege handen achter gelaten. De jonge formatie van het scheidende coachduo Van der Zanden/Mooi stevent af op degradatie uit de eredivisie. De Drenten moeten het tijdens de aanstaande herstart in de eerste divisie stellen zonder een aantal vertrekkende talenten.

Ook Westfriesland/SEW zette een grote stap richting handhaving. Een flinke voorsprong in Voorhout (9-15), werd na rust bijna uit handen gegeven. Foreholte kwam rap terug tot 19-20. Sharon Klein besliste het degradatietreffen in de slotminuut in Noord-Hollands voordeel (24-25).

Tussenstand degradatiepoule:
1. VZV 4-10
2. SEW 4-7
3. Foreholte 4-5
4. E&O 4-1

Foreholte lijkt zich te kunnen opmaken voor het gevecht met de algehele nacompetitiekampioen van de eerste divisie. In het tweeluik wordt één ticket voor de eredivisie weggegeven. Met drie zeges uit de eerste drie duels zit ZAP op rozen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie