“We hebben het weer in eigen hand, dat is wel lekker”

By 13 december 2016Featured, Oranje, Oranje Dames

Yvette Broch speelde tegen Servië haar honderdste interland. Ze beloonde zichzelf met zes goals. Woensdag wacht Spanje in de race om een plaatsje in de halve finale.

Advertentie

“Volgens mij had ik wel een aantal doelpuntjes”, is Broch bescheiden tegen de NOS. “Ik werd ook wel lekker aangespeeld. En er lag ook veel ruimte op de cirkel.” Oranje won het EK-duel met 27-35.

Broch zag concurrent Duitsland een puntje morsen tegen Spanje. Daardoor zijn de kansen van Oranje, de nummer één van groep 1, vergroot. “Duitsland mist een punt, waardoor wij boven Duitsland komen”, legt de cirkelspeelster uit. “Als wij winnen tegen Spanje, dan gaan we spelen voor de laatste vier. We hebben het weer in eigen hand, dat is wel lekker.”

Scherp zijn
Woensdagmiddag om 16:15 wacht Spanje, dat reeds is uitgeschakeld op het EK in Zweden. Toch is dat volgens Broch geen reden om achteruit te hangen. “Soms zie je bij ploegen waar geen druk meer op staat, dat ze opeens de sterren van de hemel spelen. We moeten zeker scherp zijn en goed beginnen.”

Advertentie

Bij winst is Nederland door naar de halve finale én mag het zich, als klap op de vuurpijl, groepswinnaar noemen. Bij groepswinst ontloopt de formatie van Helle Thomsen hoogstwaarschijnlijk ‘Angstgegner’ Noorwegen. “Wie uiteindelijk onze tegenstander wordt zien we wel als we winnen”, wil Broch de druk erop houden. “Eerst moeten we van Spanje winnen.”

Ziggo Sport
Het laatste duel in de hoofdfase is woensdagmiddag te zien op Ziggo Sport. Om 16:15 klinkt het eerste fluitsignaal. De mogelijke halve finale wordt op vrijdag gespeeld.

 

Advertentie

Join the discussion 2 Comments